تحولات لبنان و فلسطین

دو تن از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نسبت به کمبود دارو در سال جاری هشدار دادند و خواستار توجه مسئولان امر به این موضوع شدند.

پیش بینی بحران قریب الوقوع دارو؛ سلامت مردم شوخی بردار نیست

سیدمرتضی خاتمی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: با توجه به میزان اعتبارات پیش بینی شده برای دارو و تجهیزات پزشکی به طور قطع با کمبود دارو در سال جاری مواجه خواهیم شد و در حالی که این موضوع را به رئیس جمهور و در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس به نماینده دولت و سازمان برنامه و بودجه متذکر شده ایم اما متأسفانه مورد توجه قرار نگرفت.

وی افزود: هر چند مسئولان مربوطه تاکید دارند که کمبود بودجه را در زمان خودش جبران می‌کنند اما معتقدیم باید اکنون به فکر باشند زیرا زمان زیادی می‌برد تا ثبت سفارش مواد اولیه دارو و واردات آن انجام و در زنجیره تولید قرار گیرد و سپس به دست مصرف کننده برسد بنابراین اگر مسئولان مربوطه بخواهند بعداً به این موضوع ورود و برای آن چاره اندیشی کنند با خلأ و کمبود شدید دارو مواجه خواهیم شد و بهتر است زودتر به فکر رفع مشکلات سد راه کمبود دارو باشند.

خاتمی ادامه داد: مسئولان ذی ربط باید بدانند دارو یکی از حیاتی ترین اقلام و کالاهای اساسی کشور است که به هنگام استیصال و بیماری افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد و نمی‌توان از کنار آن بی تفاوت عبور و در مورد جان و سلامت مردم سهل انگاری کرد از این رو بسیار ضروری است که نسبت به تأمین آن جدیت داشته باشیم.

وی با یادآوری اینکه در حال حاضر با کمبودهایی در زمینه برخی تجهیزات بیمارستانی و اتاق عمل مواجه هستیم، تصریح کرد: تأمین تجهیزات و دسترسی بیماران به داروهای مورد نیاز موضوع جدی و الزام آور است که باید دولتمردان به آن توجه جدی داشته باشند و در صورت بی توجهی با چالش و بحران قریب الوقوع کمبود دارو و تجهیزات در کشور مواجه خواهیم شد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: انتظار داریم وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه به هشدارها توجه کنند؛ در قانون بودجه ۱۴۰۲، ۶۹ هزار میلیارد تومان برای دارو پیش بینی شده است در حالی که بر اساس اظهارات کارشناسان باید ۱۰۵ تا ۱۱۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته می‌شد اما متأسفانه این مبلغ نسبت به بودجه در نظر گرفته شده برای سال گذشته هم کمتر است و در حال حاضر نیاز است با توجه به تورم موجود و افزایش نرخ تمامی اقلام، این مبلغ به دو برابر افزایش یابد.

معین الدین سعیدی یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نیز با انتقاد از بی توجهی مسئولان مربوطه نسبت به وضعیت دارو، گفت: رئیس کمیسیون بهداشت مجلس طی روزهای اخیر در گفت و گویی مطرح کرد که منابع پیش بینی شده برای دارو تنها برای ۴ تا ۵ ماه جوابگو خواهد بود و این زنگ خطری جدی برای حوزه بهداشت و درمان کشور خواهد بود.

وی با انتقاد از اینکه کمبود پزشک و دارو در مناطق محروم بیداد می‌کند، تصریح کرد: در بسیاری از مناطق حتی با کمبود و نبود سرم هم مواجه هستیم و با پیگیری‌های صورت گرفته مسئولان وزارت بهداشت علت این کمبودها را مصرف بی رویه دارو اعلام کردند البته ما این موضوع را رد نمی‌کنیم و مردم باید در زمینه مصرف دارو دقت کنند و مصرف باید متناسب با هنجارهای بهداشتی و درمانی باشد اما در برخی موارد تهیه دارو ماه‌ها زمان می‌برد.

نماینده مردم چابهار در مجلس یازدهم ادامه داد: متأسفانه با حذف ارز ترجیحی از حوزه دارو شاهد کمبود دارو به ویژه داروی بیماران خاص در بسیاری از مناطق کشور بودیم و موضوع سلامت مردم به هیچ وجه شوخی بردار نیست و سازمان برنامه و بودجه نباید در تأمین بودجه مناسب برای حوزه دارو کم کاری کند و باید به این موضوع توجه و ورود جدی داشته باشد.

سعیدی یادآور شد: البته پیگیری‌های وزارت بهداشت به عنوان متولی حوزه سلامت و سازمان غذا و دارو هم در این رابطه باید جدی تر و قاطع‌تر باشد؛ به طور قطع با ادامه روند فعلی و بی توجهی سازمان برنامه و بودجه نسبت به پیش بینی بودجه مناسب برای دارو سال ۱۴۰۲ سال بسیار تلخی در حوزه دارو خواهد بود و عرصه بر مردم تنگ‌تر خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.